AKTUELLT

14

jan 20

Matakademi damer grupp 2

Den 9 januari hade Matakademi damer grupp 2 sin första träff för året. Det blev en hellyckad kväll med trevligt umgänge som lockade fram många glada skratt. Till och med när Agneta skulle sätta sig på en pall, där ett av pallbenen råkade vara placerad på bakomvarandes fot. (Se bild 5 och 6 i galleriet) Skriket på grund av smärtan förbyttes snabbt i skratt.

På menyn denna kväll stod.
Förrätt. Krämig pannkaksrulle med räkor kräftstjärtar och lagrad ost.
Huvudrätt. Ostpanerad fläskfilé Piccata Milanese.
Dessert. Vit choklad och citronkräm.
Till detta serverades vit och rött vin.

Ytterligare en kväll i Matakademin var till ända. Samtliga tyckte det var en fantastiskt kväll och kom hem glada, mätta och en upplevelse rikare.

21

dec 19

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Vi i Siretorp Mörby Bygdegårdsförening vill önska ALLA
EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR

19

dec 19

KUL i JUL

Ett stort tack till alla som besökte KUL i JUL aktiviteten i Siretorps bygdegård den 15 December. Som började kl. 15.00. Klockan 14.45 fanns det en bil på parkeringen och då började man undra om ingen mer skulle komma. Klockan 15.15 var bilparkeringen full och strax därefter var hela Bygdegården fullsatt. Fler bord och stolar trollades fram och mer kaffe bryggdes.
Vår populära julloppis öppnade kl. 15.00 och många gjorde fina fynd som skulle skapa julmys i det egna hemmet och julfirandet.
Därefter presenterade vår egen sångkör sig (Confetti) under ledning av Bitte Cajvall. Kören framförde ett antal julsånger, vilket blev mycket uppskattat. Detta var första gången sångkören uppträdde inför publik.
Jultomten kom och tog emot önskelistor från barnen, han hade med sig en säck med julklappar, som han delade ut. Han bjöd också på godis och blev fotograferad tillsammans med barnen.
Under hela eftermiddagen var fika och saft framdukat och alla tyckte det var trevligt. Vi hade fullt hus hela eftermiddagen.
Rolf Nilsson avslutade KUL i JUL Programmet med ett antal stämningsfulla julsånger. Mycket uppskattat.

NU ÖNSKAR VI ALLA EN GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

16

sep 19

TORPVANDRING.

Den 15 september var vi ett glatt gäng som genomförde torpvandringen. Vi samlades i bygdegården där Urban Markus presenterade rutten som gick i Siretorp/Sandviken, samt våra guider Thomas Arvidsson och Freddie Svensson. Allt var väl förberett och guiderna presenterade dom olika husen och dom som bott där på ett mycket trevligt och kunnigt sätt. De visste inte bara dopnamnen på personerna, utan även vad dom hette i folkmun på bygden, och vad dom var kända för.
Vandringen avslutades i bygdegården med kaffe och räkmacka, samt eftersnack.
Tack till Urban, Thomas och Freddie för en mycket trevlig och innehållsrik förmiddag.

Fler bilder finns i bildgalleriet

Nästa torpvandring går i Siretorp/Mörby

29

jul 19

CYKELFEST 2019

Årets cykelfest blev en lika stor succé som tidigare år. Fint väder, perfekt planerad och genomförd aktivitet, och ett grupp som trivdes och njöt av allt som erbjöds denna eftermiddag och kväll.(natt) Ibland säger man om saker man varit med om. Det är ett minne för livet. Jag tror att årets cykelfest upplevs så av alla som var med.

Det gäller att värna om det goda och fina som finns i ens närhet, ta det till sig, och bjuda på det, och spara det.

Vår cykelfest uppmärksammades av Sydöstran. (gå in på “sydöstran.se”) där finns reportaget.

Alla värdar hade lagt ner sitt yttersta för att bjuda på något utöver det vanliga, oavsett om det var förrätt, huvudrätt, dessert eller den gemensamma avslutningen.
Avslutningsvis träffades alla hos Agneta och Åke för att summera denna fantastiska dag och därefter en stillsam cykeltur hem.
På frågan från Sydöstrans reporter när festen är slut så svarade någon.
När det ljusnar, vi tycker inte om att cykla i mörker.

Och nu till alla.
Glöm inte att anmäla er till nästa års cykelfest

Bilder finns under Bildgalleri