Aktuellt 2017-10-24T14:28:46+00:00

AKTUELLT

9

Jun 18

GE LOPPISPRYLAR

Vår populära loppis har vi den 8 juli kl,

10,00-13,00

 

Tider och dagar du kan lämna loppisprylar i Siretorps Bygdegård är.

kl. 09,00 – 11,00   samt   15,00 – 17,00   den 2 – 3 – 4 – 5 – 6  Juli 

Vi kan inte ta emot vitvaror och större möbler. men annat tar vi tacksamt emot men det skall vara helt och rent.

29

Maj 18

GÖKOTTA/EXKUSION

Årets träff samlade många deltagare och solen strålade generöst mot oss. Detta var femte gången och vid alla tillfälle har det varit fint och soligt väder.Vi samlades vid Bygdegården och promenerade till Mörby-Backe. Väl där uppe försökte alla lägga beslag på platsen från föregående år och väl där, dukades det upp med fika och andäktigt lyssnande efter Göken eller andra fåglars sång. Utöver fågelsång var målsättningen att vi skulle bilda en sångkör, därför övade vi på olika sånger från Jan Lindells sångbok. Det är inte lätt att prestera någon skönsång när alla var ovana men trots det beslutades att kören skall bildas och namnet blir Mörbybackekören. Ansvarig för bildandet är Claes Frykholm men därmed inte sagt att ovanstående blir dirigent,

En lyckad dag på Mörby Backe slutade vid 14,15 tiden men inte för alla. Nu ser vi fram emot nästa år då kören skall göra ett förhoppningsvis bejublat framträdande. Det hoppas och tror vi på. Alla är välkomna. Det kostar inget.

13

Mar 18

EN BLODIG HISTORIA. När Östdanmark blev svenskt.

Lördag den 10 mars var vår populära historiker Marcus Bernhardsson i Siretorps bygdegård och föreläste om 1600 talets blodiga stormaktstid, snapphanar och Listers Härad.

100 talet personer hade sökt sig till Siretorps bygdegård för att lyssna på denna intressanta och bloddrypande berättelse, från den tiden. Markus förmåga att presentera gör att man lever sig in i och känner sig närvarande i historien. Föredraget slutade i välförtjänta applåder till alla medverkande och vi fick ett löfte att Markus återkommer med nya berättelse.

4

Feb 18

Matakademin herrar

Den 1 febr. samlades 11 st. herrar i bygdegården för att laga och äta god mat samt  avnjuta fina drycker. Det tog en stund innan matlagningsarbetet började. Man måste ju noggrant förbereda sig, och kolla råvarorna. Men när det började gick det med en rasande fart och entusiasm. Värdar denna kväll var Freddie och Tore.

PÅ MENYN STOD DET

FÖRRÄTT   Ansjovisrulle

HUVUDRÄTT  Sjömansbiff

DESSERT          Kanel och honungsbakade äpplen med vaniljglass.

Alla var eniga. En mycket lyckad måltid som smakade utsökt. Hög stämning var det under måltiden, där vi hade många intressanta och givande diskussioner.

31

Jan 18

Matakademin damer gr. 2

Ett glatt gäng samlades i bygdegården för kvällens matakademi.Det var damernas gr. 2 som träffades och alla hade stora förväntningar på kvällens meny, som man gemensamt skulle tillaga och avnjuta.

Värdar denna kväll var Malin och Susanne som ansträngt sig till det yttersta, och verkligen lyckats komponera en utsökt måltid (Jag har smakat huvudrätten)

Stämningen var på topp och många glada skratt och skämtsamma kommentarer hördes från köket, under tiden som maten tillagades, samt under efterföljande middag. Alla var överens om det lyckade menyvalet.

PÅ MENYN STOD DET.

FÖRRÄTT         Morotsmuffins med bacon

HUVUDRÄTT  Cannelloni con pollo

DESSERT          Chokladmousse på avokado

Vissa saker är svåra att överträffa, andra omöjliga. Undrar hur herrarna ser på denna utmaning. Det är ju deras tur nästa gång.