Aktuellt2017-10-24T14:28:46+00:00

AKTUELLT

18

Dec 18

God Jul & Gott Nytt År

 

Vi från Siretorp Mörby Bygdegårdsförening vill önska alla en God Jul.

Hoppas ni får en fin Jul tillsammans med nära och kära, med god mat och dryck och de julklappar som ni länge längtat efter. Nu när jag skriver detta ser jag ett lätt snöfall utanför fönstret.  Kan vi tro på en vit jul?

 

Vi vill också önska alla ett gott nytt år

 

För oss i bygdgårdsföreningen har 2018 varit ett år fyllt av aktiviteter i Bygdegården.

Matakademier, kurser, föredrag, loppis, gökotta, cykelfest, kul i Jul. mm. mm.

Under året (2018) har vi börjat vår renovering av bygdegården, såväl invändigt som på vår utemiljö.  Boulebana, däck framför långsidan på bygdegården samt asfaltering av planen.

2019 kommer att bli ett intensivt år i bygdegården. Det börjar med ett omfattande renoveringsarbete inomhus vilket innebär att under januari och februari  har vi inga aktiviteter inbokade, men i mars skall det vara klart då börjar våra program igen och då kan ni hyra  nya och fräscha lokaler och kök till era privata tillställningar. Ni kan boka redan nu.

Så än en gång

God Jul och Gott Nytt År

 

 

 

 

11

sep 18

Hösten i Siretorp

Nu är äntligen hösten här med allt vad det innebär, äntligen säger jag för i somras när det var som varmast klagade man över det, många av oss svenskar är inte vana vid det tropiska klimat vi då hade, men nu när det blivit svalare, blåsigare och regnet vräker ner tycker man att vi hade iallafall en fin sommar.

Nu i höst och vinter har vi ett digert aktivitetsprogram i Siretorp bygdegård men vi har också mycket som skall genomföras, när det gäller renovering i bygdegården och snygga till utemiljön. Vi har fått en del bidragsansökningar beviljade,ett antal sponsorer som stöttar oss och sist men inte minst har vi många medlemmar vars medlemsavgift och deltagande i våra aktiviteter betyder oerhört mycket för vårt framtida programs genomförande.

Så därför välkommen till din bygdegårds olika aktiviteter. Du betyder mycket.

Styrelsen

 

29

maj 18

GÖKOTTA/EXKUSION

Årets träff samlade många deltagare och solen strålade generöst mot oss. Detta var femte gången och vid alla tillfälle har det varit fint och soligt väder.Vi samlades vid Bygdegården och promenerade till Mörby-Backe. Väl där uppe försökte alla lägga beslag på platsen från föregående år och väl där, dukades det upp med fika och andäktigt lyssnande efter Göken eller andra fåglars sång. Utöver fågelsång var målsättningen att vi skulle bilda en sångkör, därför övade vi på olika sånger från Jan Lindells sångbok. Det är inte lätt att prestera någon skönsång när alla var ovana men trots det beslutades att kören skall bildas och namnet blir Mörbybackekören. Ansvarig för bildandet är Claes Frykholm men därmed inte sagt att ovanstående blir dirigent,

En lyckad dag på Mörby Backe slutade vid 14,15 tiden men inte för alla. Nu ser vi fram emot nästa år då kören skall göra ett förhoppningsvis bejublat framträdande. Det hoppas och tror vi på. Alla är välkomna. Det kostar inget.

13

mar 18

EN BLODIG HISTORIA. När Östdanmark blev svenskt.

Lördag den 10 mars var vår populära historiker Marcus Bernhardsson i Siretorps bygdegård och föreläste om 1600 talets blodiga stormaktstid, snapphanar och Listers Härad.

100 talet personer hade sökt sig till Siretorps bygdegård för att lyssna på denna intressanta och bloddrypande berättelse, från den tiden. Markus förmåga att presentera gör att man lever sig in i och känner sig närvarande i historien. Föredraget slutade i välförtjänta applåder till alla medverkande och vi fick ett löfte att Markus återkommer med nya berättelse.

4

feb 18

Matakademin herrar

Den 1 febr. samlades 11 st. herrar i bygdegården för att laga och äta god mat samt  avnjuta fina drycker. Det tog en stund innan matlagningsarbetet började. Man måste ju noggrant förbereda sig, och kolla råvarorna. Men när det började gick det med en rasande fart och entusiasm. Värdar denna kväll var Freddie och Tore.

PÅ MENYN STOD DET

FÖRRÄTT   Ansjovisrulle

HUVUDRÄTT  Sjömansbiff

DESSERT          Kanel och honungsbakade äpplen med vaniljglass.

Alla var eniga. En mycket lyckad måltid som smakade utsökt. Hög stämning var det under måltiden, där vi hade många intressanta och givande diskussioner.